Samo je u Hrvatskoj 30 jednako 50!

Kontinuirano zaklinjanje vladajućih političara kako rade samo za narod i i misle na njegovu dobrobit isto tako kontinuirano pada u vodu. Primjera ima napretek ali krucijalno je kako se čvrsto opiru promjeni izbornog sustava a time i onemogućavanja ulaska u svoj zatvoreni  krug. Flagrantno kršenje svih mogućih zakona, etičkih postulata i ljudskih manira pokazali su prilikom eskapade o potpisima koje su prikupili volonteri želeći promijeniti sadašnju, zacementiranu situaciju. Stoga ako toliki broj ljudi, poduzetih radnji, aktivnosti i uloženih sredstava nije urodio plodom pitanje je što onda uopće može promijeniti postojeću situaciju?

Ah da može Facebook inicijativa koju pokreću aktivistice predvođene stanovnicom glavnog grada iz susjedne nam države. Jer svega par tisuća okupljenih uplašilo je državno vodstvo i u roku od 24 sata osiguran je radni susret ili prijem kod predsjednika vlade i predsjednice Republike Hrvatske!? Stoga je i moguće da jedino naš izborni zakon osigurava sa 30% glasova 50% izabranih kandidata na predstojećim europarlamentarnim izborima. Umjesto da to bude festival demokracije i poput u Njemačkoj da se omogući ulazaka u svijet politike i manjim strankama to kod nas nije slučaj. Znajući to ponovno će biti slab odaziv birača na ove izbore koje karakterizira masovno bacanje glasova u vjetar.

Pri tome i ovih dana žurno uvedena financijska injekcija za promociju ovih izbora neće polučiti očekivane efekte i želje političara na vlasti. Njihova politika je nekonzistentna, premrežena dvorskim igrama, umiješena u raznorazne lobije i pojedinačne interese da je to već postalo gadljivo. Stoga mnogi naši ljudi s time ne žele imati nikakve veze i posla i ne samo da se ne uključuju u politički rad koji bi trebao biti čast i ponos već doslovce izbjegavaju birališta.

Dokaz je tome i izjava predsjednice kako povećani troškovi za kampanju nisu uzalud bačen novac jer će ostati u Hrvatskoj uglavnom kod PR agencija. Pa što onda konačno vladajući ne povećaju i mirovine kao što su i obećali u izbornoj kampanji jer će i tada sav novac ostati u Hrvatskoj kojim će umirovljenici platiti povećane troškove plina, struje, režija, lijekova, a vjerojatno uskoro i TV pretplate? Ili se boje da će povećane mirovine otići u strana skijališta i ljetovališta koje će si umirovljenici priuštiti kad konačno dočekaju veću mirovinu ne za 14 nego za 44 kune!?

Prihvaćanje svih zahtjeva referendumske inicijative „67 je previše“ pozitivna je vijest za umirovljenike i građane. Za ... (opširnije)

Kroz hrvatsku povijest zabilježeno je kako su naše preci vrlo često bili na različitim stranama i ... (opširnije)

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to ... (opširnije)

S nevjericom smo ovih dana pročitali podatak kako više od 60% poreznih obveznika krši propise ili ... (opširnije)

Često se znamo žaliti kako je korupcija i politička trgovina temeljni razlog naših problema i uzrok ... (opširnije)

Iako se vrlo rijetko osvrćemo na ideološka pitanja jer nastojimo svoje djelovanje temeljiti na osnovnim ciljevima ... (opširnije)

Uz čestitke na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sjetimo se i hrvatskog jedinstva ... (opširnije)

Političke stranke imaju svoju veliku ulogu i značaj u kreiranju društvenog  života ali isto tako i ... (opširnije)

Političko navlačenje i natezanje oko saborske većine traje već mjesecima i o tome su napisani brojni ... (opširnije)