Politika sva manje postaje opijum za narod jer to preuzimaju opijati!

Često se znamo žaliti kako je korupcija i politička trgovina temeljni razlog naših problema i uzrok nezadovoljstva u društvu. Nažalost osnovni je problem ipak sprega mafije sa svim strukturama u društvu i to osobito povezane s trgovinom drogom. Mnogobrojni slučajevi ubojstava, paleži automobila i fizičkih obračuna koji su eskalirali ponajviše u Splitu proizlaze upravo iz borbe narkomiljea za što bolje pozicije. Pošast korištenja raznoraznih opijata i sve veći broj ovisnika trebali bi biti zvono za uzbunu i poduzimanje radikalnih koraka. Veliki broj i pripadnika tzv. zlatne mladeži duboko je ogrezla u ovu pošast, raspadaju se brakovi i obitelji, propadaju poslovi i poduzeća. Ovisnici slabijeg imovinskog stanja primorani su za gram kokaina čija je vrijednost 600 kuna pljačkati, upuštati se u razbojstva i postati plaćeni ubojice. Posljedica je indirektna i sve veći porast neplodnosti, sve manji broj rođenih i u konačnici narušavanje demografske slike što je možda i konačni cilj onima koji stoje iza toga.. U kompletnu se sliku uklapa i farmaceutska industrija koja neopravdano zarađuje na tabletama za liječenje ovisnika i medijski stigmatizira generičke lijekove. Tijekom ljetne sezone brojni klubovi na jadranskoj obali legalni su punktovi za preprodaju opijata, a zakašnjela odluka o zabrani ampula s dušikovim oksidom jedini je svijetli primjer u borbi s ovom pošasti.

Nadalje ogromna zarada koja se vrti u vrlo uskom krugu empatičnih osoba spremnih na sve moguće, običnim ljudima, nezamislive poteze ipak se mora na neki način upotrijebiti. Čini se to u najvećem broju kroz brojne firme osnovane u poreznim oazama koje ulažu u nekretnine i atraktivna zemljišta poput onih na otoku Braču. Primjera radi jedan od klubova na Pagu prijavio je ove godine dnevni prihod od 40, a samo od prodaje ampula 4 milijuna kuna. Možete zamisliti koliki je tek stvarni promet s obzirom na to da su, kao što je općepoznato, vlasnici  klubova porezni maheri i izbjegavatelji državnih obveza. U tom kontekstu potpuno je promašena inicijativa da se rad političkih stranka ne financira iz državnog proračuna jer je to jedini način da političari koliko toliko ostanu neovisni ili u slabijem mafijaškom zagrljaju. Jedino je rješenje aktiviranje svih resursa i beskompromisno provođenje preventivnih i kaznenih mjera  kako bi se ovoj hobotnici stalo na kraj. Bojimo se jedino kako to za sada još uvijek nije moguće jer je čak i velikoj većini naših sugrađana poznato kako su pojedini gradonačelnici, bivši i sadašnji ministri te saborski zastupnici korisnici i klijenti dilera i narkobosova. Paradoksalno je kako ta činjenica nije ili ne želi biti poznata policiji i potom sudstvu što je samo podatak koji govori u kakvom se okruženju nalazimo i do kuda dosežu krakovi kriminala. Stoga bi ovu činjenicu trebali imati na umu glasači na budućim izborima, a članovi Stranke umirovljenika će beskompromisno preuzeti na sebe odgovornost i opasnost koja proizlazi iz borbe protiv organiziranog kriminala i trgovine drogom. Imajući pri tome na umu budućnost između ostalog naše djece i osobito naše unučadi koji su zaslužili živjeti mirno, pošteno i bezbrižno u jednoj od najljepših država i prostora na svijetu. Tko se s time ne slaže sigurno nije proveo dio svog života u inozemstvu i ne može realno sagledati situaciju te naj taj način i objektivno donijeti zaključke.

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to ... (opširnije)

S nevjericom smo ovih dana pročitali podatak kako više od 60% poreznih obveznika krši propise ili ... (opširnije)

Iako se vrlo rijetko osvrćemo na ideološka pitanja jer nastojimo svoje djelovanje temeljiti na osnovnim ciljevima ... (opširnije)

Uz čestitke na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sjetimo se i hrvatskog jedinstva ... (opširnije)

Političke stranke imaju svoju veliku ulogu i značaj u kreiranju društvenog  života ali isto tako i ... (opširnije)

Političko navlačenje i natezanje oko saborske većine traje već mjesecima i o tome su napisani brojni ... (opširnije)

Za mnoge građane situacija u našem društvu je loša i izlaz traže u iseljavanju, kritiziranju političara, ... (opširnije)

Izbor hrvatske predstavnice za glavnu tajnicu Vijeća Europe još je jednom pokazao svu našu raskoš talenta, ... (opširnije)

Svim članovina Stranke umirovljenika, simpatizerima i našim sugrađanima čestitamo predstojeće blagdane! (opširnije)