Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U prekrasnom ozračju koji nisu uspjeli pokvariti i sitni provokatori uspjeli smo u suradnji sa SDP-om obilježiti na središnjem zagrebačkom trgu Međunarodni dan starijih osoba. Redovi pred štandom za kojim su bile sestre Aleksandra i Ljiljana bili su satima, a konkurenciju su im pravili karikaturisti Milan i Krešimir koji su neumorno crtali i pola sata nakon završetka događanja. Velikom broju novinara obratili su se predsjednici Stranake umirovljenika i Socijaldemokratske partije Hrvatske Lazar Grujić i Davor Bernardić, a izjavom se obratio i predsjednički kandidat Zoran Milanović. O velikoj gužvi i zainteresiranosti ne samo starijih osoba za naša događanja govori i podatak da je za 120 minuta podijeljeno 600 konzervi Osječkog piva, radlera i Cola sokova te 1200 bočica Kala vode. Od vreve koja ja vladala na Trgu bana Jelačića bili su odsječeni dr. Đokić i Jurinović koji su u prostorijama Stranke umirovljenika, s pogledom na Trg bana Jelačića, u miru i tišini pregledavali ultrazvukom prostatu i mokraćni mjehur. Na taj je način zaokruženo dvosatno druženje i događanje kojim smo se prisjetili starijih osoba a ujedno i iskoristili i prigodu da javno podržimo predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića.

Slušajući jučerašnju vijest nakon sjednice glavnog odbora Hrvatske narodne stranke u prvi smo tren pomislili kako ... (opširnije)

Prisjećajući se dana kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih veza s Jugoslavijom ponosno i ... (opširnije)

Na središnjem zagrebačkom trgu u utorak, 1. listopada na Međunarodni dan starijih osoba Stranka umirovljenika i ... (opširnije)

Kada bi pitali običnog građana na ulici koja im je politička stranka najsimpatičnija dobili bi vrlo ... (opširnije)

Prihvaćanje svih zahtjeva referendumske inicijative „67 je previše“ pozitivna je vijest za umirovljenike i građane. Za ... (opširnije)

Kroz hrvatsku povijest zabilježeno je kako su naše preci vrlo često bili na različitim stranama i ... (opširnije)

U nekoliko prethodnih osvrta i reakcija na politička zbivanja u hrvatskoj istaknuli smo ulogu agencija za ... (opširnije)

Što je povod i razlog nasilnom ponašanju pojedinaca često je vrlo teško saznati. Nekada je  to ... (opširnije)

S nevjericom smo ovih dana pročitali podatak kako više od 60% poreznih obveznika krši propise ili ... (opširnije)

Često se znamo žaliti kako je korupcija i politička trgovina temeljni razlog naših problema i uzrok ... (opširnije)