Solidarnost na djelu!

STRANKA UMIROVLJENIKA s osjećajem zahvale podupire vrijednu i punu ljudskosti pokrenutu inicijativu načelnika općina: Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj gospode Turčinova, Klarina, Grubelića, Gulama, da općine na obali mora preuzmu obvezu izgraditi po jednu kuću za jednu obitelj, a svaki grad po dvije obiteljske stambene jedinice.

 

Građani koji žele uplatiti novčana sredstva za ovu uzvišenu nakanu uplaćivali bi  na posebno otvorene račune za tu svrhu  pri općinama i gradovima koji su nositelji investicija za izgradnju objekata zbrinjavanja nastradalog stanovništva  Banije. Ako sredstva prikupljena ovim načinom ne bi bila dostatna razliku bi u tom slučaju pokrile općine i gradovi iz svojih proračuna.

 

     STRANKA UMIROVLJENIKA želi uputiti poruku da se ova akcija za pomoć nastradalom području proširi i na cijelu Državu te tako potvrdimo još jaču senzibilnost i solidarnost s našim nastradalim sugrađanima. No ne bi trebalo stati samo na ovoj uznositoj  namjeri već dobrim djelima kontinuirano dokazivati da se sve može u dobroti i davanju. Želimo da se u našem društvu, zajednici, Državi pomažući drugima u nesmiljenoj katastrofi borimo da svi stradalnici ponovno imaju ono što su u pustošenju prirodnih sila izgubili.

Svatko od nas pojedinačno može upaliti neko malo svijetlo u mraku, dok svi zajedno nadahnuti porivom pružanja  svojih ruku možemo unijeti toplinu u svaki  ljudski život.

 

Ovim putem isto tako želimo ohrabriti našu Vladu,  da i dalje predano i odgovorno kao do sada pristupa u rješavanju ovih katastrofičnih posljedica za jedan predivan kraj naše domovine, našu Baniju i njezine ljude.