Sramotan politički čin!

Na posljednjoj održanoj sjednici Sabora RH zabilježen je slučaj bez presedana, kada je kompletna oporba napustila sjednicu na kojoj je između ostalog trebalo izglasati vitalne zakone za Republiku Hrvatsku:

 1. Zakon obnovi stradalog područja od katastrofalnog potresa

  2. Zakon o proglašenju gospodarskog pojasa

  3. Nacionalna razvojna strategija

Tim činom je u prvom redu na brutalan način izmasakrirana ljubav hrvatskog srca koje je u neviđenom zajedništvu pohrlilo u pomoć nastradalim ljudima na Banovini. Žalosna je činjenica  da kada je trebalo donijeti odluke o ublažavanju posljedica katastrofe, omogućiti pomoć unesrećenim ljudima  što čine hrvatski građani već danima, nesebično i s ljubavlju oporbeni političari ovaj potez eskiviraju.   Sračunato i s predumišljajem iskoristili su odsustvo jednog teško bolesnog saborskog zastupnika da bi iscipelarili najviše zakonodavno tijelo RH i odlučili  opskurnim načinom napustiti svoje radno mjesto. Na kojem se nalaze voljom hrvatskih građana da bi ih zastupali, radili i naravno donosili zakone.

Nas kao predstavnike umirovljeničkog korpusa posebno je zgranulo ponašanje dugovječnok saborskog zastupnika Hrelje Silvana, kao predstavnika umirovljenika u Saboru. Osobito kada predsjednik njegove stranke Veselko Gabričević kaže da će se on kao član stranke i ujedno saborski zastupnik rukovoditi interesima umirovljenika. Tako Gabričević kaže: " Uvijek ćemo dati potporu interesima umirovljenika, bez obzira čiji su prijedlozi, a malo toga dolazi u Sabor što nema veze s nama” - zaključuje Gabričević.

Nedavno je delegacija i ove, ne vlastitom zaslugom, parlamentarne stranke posjetila nastradalo područje Banovine u kojoj su se nalazili Hrelja i Gabričević, pa se pitamo i tražimo odgovor je li tom prilikom dogovoreno da u Saboru Hrelja u ime svoje stranke ne podrži zakon o obnovi od ove prirodne katastrofe.  Pitamo se dalje da li pored ostalih građana Siska, Petrinje, Gline, pozivajući se na riječi Gabričeviće, nema i umirovljenika koji su ostali bez krova nad glavom i ostalih svojih dobara.

Zbog toga možemo samo zaključiti : sramotan čin.