Činjenice ostaju činjenice!

Stranka umirovljenika među prvima je predložila isplatu tzv. covid dodatka umirovljenicima imajući u vidu, prije svega, povećane troškove brojnih umirovljenika izazvane dugotrajnom epidemijom korone.

Pozdravili smo i najavu vlade RH da radi na programu pomoći umirovljenicima  te joj dali podršku da nastavi tim smjerom. Stoga očekujemo da će ubrzo, u skladu s financijskim mogućnostima, donijeti najbolju odluku za   pomoć umirovljenicima.

Vezano uz to oštro osuđujemo izjavu gospodina Silvana Hrelje, zastupnika u Hrvatskom Saboru Hrvatske Stranke umirovljenika, kako je vlada neozbiljna i neodgovorna i pored činjenice da sve aktivnosti u tom pravcu nadležno ministarstvo nastoji riješiti što prije. Simptomatično je da u istom medijskom istupu saborski zastupnik, koji je to godinama zahvaljujući SDP-u, odjednom poziva i na jedinstvo umirovljeničkih stranka i udruga. No mi najbolje znamo kako se godinama zalagao za suprotno i unio razdor među njima što javnost mora znati. Dokaz je tome i što se ubrzo nakon njegov odlaska s čelne funkcije HSU-a situacija promijenila i započeti su  pregovori vezani uz zajednički politički istup umirovljeničkih stranka i udruga.

Nažalost možemo samo zaključiti da smo svjedoci nastavka neodgovornih i neozbiljnih istupa Silvana Hrelje  saborskog zastupnika HSU-a  u njegovom posljednjem mandatu i nesuđenog ministra u hrvatskoj vladi.

 

Nakon učestalih medijskih istupa, organizacijom stranačkih podružnica na terenu te pokretanjem inicijativa Zajedno smo jači i ... (opširnije)

Medijska haranga vezana uz covid dodatak još je jednom pokazala kako se činjenice i istina prilagođavaju ... (opširnije)

Unatoč brojnim predizbornim aktivnostima i pripremama za izlazak na predstojeće lokalne izbore diljem Hrvatske naši članovi ... (opširnije)

Aktivno se pripremajući za predstojeće lokalne izbore mnogi su naši članovi angažirani u predizbornoj kampanji i ... (opširnije)

Zadovoljstvo nam je izvijestiti javnost kako je politička scena u Ličko-senjskoj županiji bogatija za novu političku ... (opširnije)

Program povelje umirovljeničkih i drugih udruga za boljitak umirovljenika pod nazivoma SUZA (Savez umirovljeničkih udruga) trenutačno ... (opširnije)

Svim našim članovima i simpatizerima, braniteljima, radnicima, umirovljenicima i ostalim našim sugrađanima želimo sretne i blagoslovljenje ... (opširnije)

Na poveznici https://docs.google.com/document/d/1B2ybZ4sRX4AirBoVhtU-sjDg85JHXImA/edit je dostupan dopis upućen ministru pravosuđa i uprave kojim tražimo izmjene izbornog zakona o ... (opširnije)

Svim ženama i osobito članicamaStranke umirovljenika čestitamo međunarodni Dan žena! (opširnije)

Povodom iznenadne smrti Milana Bandića, predsjednika stranke BM365 - Stranke rada i solidarnosti, iskrenu sućut izražavaju ... (opširnije)