Otvoreno pismo umirovljenicima

Otvoreno pismo umirovljenicima

Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri,

Ponosni smo i zadovoljni zbog svih vas koji ste tijekom ove kratke i burne kampanje podržali koaliciju Umirovljenici zajedno. Zahvaljujemo svima koji su tijekom našeg intenzivnog rada na terenu podržali kandidate i aktiviste koalicije Umirovljenici zajedno stiskom ruke, zajedničkim fotografiranjem ili razgovorom o našem programu. Hvala vam!

Putujući Hrvatskom doznali smo kako svi imamo iste brige i probleme - visina mirovine, kvaliteta života, dostupnost zdravstvenih usluga, položaj starijih u društvu… Ali smo i potvrdili da je u umirovljenicima velika snaga, dok god nismo razjedinjeni i zajednički zastupamo svoje interese. Koalicija stranaka Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratska stranka umirovljenika već dvije godine gradi zajedničku priču koja za jedini cilj ima bolji materijalni i društveni položaj umirovljenika. Nismo se poput nekih „prodali“ HDZ-u jer ne želimo biti ničiji žeton stoga na izbore idemo samo sa vama umirovljenicima. Želimo glasovima svojih saborskih zastupnika i vlastitim ugledom jamčiti ostvarenje svih predizbornih obećanja.

Najvažnije od njih glasi - veća mirovina u prosjeku za 200 € odmah, a ne za četiri godine. Osim toga, obećali smo novi izračun mirovine za sve umirovljenike na bazi 75-80% neto plaće umirovljenika kroz 10 najboljih godina, ukidanje penalizacije s navršenih 65 godina života, AVM od 20 € po godini staža, što jamči najmanju moguću mirovinu za 41 godinu staža u iznosu 820 €.

Samo uz odgovarajuće mirovine kao adekvatne nagrade za rad i trud koji su današnji umirovljenici uložili u razvoj zajednice u kojoj žive postat ćemo pravedno društvo. Dostojna i aktivna treća dob, bez straha od siromaštva, minimum je od kojeg nećemo odstupiti.

Ako ste primijetili da se druge stranke sjete umirovljenika samo u kampanji, ako ste primijetili da su drugi političari u ovoj kampanji plagirali naše stavove i obećanja, ako mislite da 550 eura mjesečno nije dovoljno za dostojanstven život, izađite na izbore i podržite koaliciju Umirovljenici zajedno.

Ako vam je dosta manipulatora i parazita koji godinama sklapaju navodne dogovore s vladajućima u vaše ime, a istovremeno vaša kupovna moć stagnira i opada, ako ne vjerujete onima koji su vam do sada stotinu puta obećali bolji život pa vas zaboravili dan nakon izbora i ako ne želite čekati veću mirovinu četiri godine, izađite na izbore i podržite koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEDNO.

Izađimo na izbore zajedno, pokažimo snagu umirovljenika i recimo NE siromaštvu umirovljenika!

Podržimo koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEDNO i recimo DA povećanju mirovine od 200 ODMAH!

U Zagrebu, 15.04.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama