Politički liliputanci godinama na vlasti!

Kada bi pitali običnog građana na ulici koja im je politička stranka najsimpatičnija dobili bi vrlo malo odgovora. No postavljajući pitanje obrnuto odgovori bi se redali kao na filmskoj traci. U toj žestokoj konkurenciji zasigurno bi jedan od dobitnika bio HNS i to ne unazad par mjeseci već godinama. U stvari to je tradicija ove političke stranke da bez imalo političke podrške sudjeluje u vladi, arbitrira i odlučuje bez imalo stida i srama ili morala. Uprava je ta stranka započela trgovačku političku praksu u Hrvatskoj, a vrhunac konvertitskog ponašanja još uvijek pamtimo nakon obrušavanja i prozivanja aktualne Titanik vlade odjednom postanu njezin dio. I tako ovih nekoliko dobro situiranih i uhljebljenih članova stranke iz dana u dan ne posustaju sa svojim poimanjem političkog života. Više se ne fotografiraju s Ledo škrinjama ali slobodno možemo kazati da je Lovro za njih mala beba. No zašto institucije ne rade svoj posao posve je jasno. Naime za sada su njihovi glasovi neophodni za koliko toliko osiguranu većinu u saboru. Sada kada nam je to jasno idemo dalje! I to ne mnogo od njihovog uobičajenog ponašanja i razmišljanja koji kao što smo već naglasili nema veze s političkim kodeksom, ljudskim vrijednostima ili za ono što nisu ni čuli božjim zapovijedima. Tako su nas nakon njihovog nekog okupljanja koji nazivaju središnji odbor počastili s odioznim prijedlogom da se predsjednik bira u saboru, a ne izravnom voljom građana. Upravo taj moment koji ih smeta a to je volja naroda žele izbaciti. Jer tako bi mogli pod skutama nekih novih ili starih, što je njima svejedno, političkih sponzora nastaviti sa svojom dobro uhodanom praksom. I dobili bi idilu jer bi žetončići birali najkrupniji žeton koji bi tada imao glavnu zadaću pokrivati svakodnevni kriminal zastupnika. Jer malo po malo sudska i izvršna vlast drže do svog digniteta, a polako i shvaćaju da se korupcija i mafija posve otela kontroli. Tako razmišljaju u toj vrlo u narodu omiljenoj stranci za koju je čak i prelazak izbornog praga naučna fantastika. Do kada ćemo još trpjeti njihove nebuloze i bedastoće teško je predvidjeti ali u najgorem slučaju još godinu dana. Do tada će još dodatno obezvrijediti pridjev kojim je Zlatko Vitez sabornicu prekrstio u kokošinjac jer već sada možemo govoriti o svinjcu…

Svim građanima Republike Hrvatske želimo da se povodom Dana državnosti podsjete na trenutke stvaranja jedine nam ... (opširnije)

U prostorijama Stranke umirovljenika danas je potpisan Sporazum o međusobnoj političkoj suradnji između Domovinskog pokreta i ... (opširnije)

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi ... (opširnije)

Na poveznici https://www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-freedom-housea-hrvatska-nije-postigla-nikakav-demokratski-napredak/2180593.aspx možete pročitati zanimljivo izvješće o Hrvatskoj samo sada ne znamo kome vjerovati? Našim političarima na ... (opširnije)

Stranka umirovljenika je na svojoj redovnoj 10. sjednici predsjedništva održanoj 3. ožujka donijela slijedeće odluke:   ... (opširnije)

Svim radnicima te onima koji će tek ući u svijet rada čestitamo u ovim neobičnim vremenima ... (opširnije)

Kolika je mala razlika između popularnosti i zaborava ili kovanja u zvijezde i pljuvanja najbolje znaju ... (opširnije)

Svima koji slave uskrsnuće Isusovo prema Julijanskom kalendaru želimo Sretan Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese, ... (opširnije)

Svim našim članovima i simpatizerima, braniteljima, radnicima, umirovljenicima i ostalim našim sugrađanima te u ovim vremenima ... (opširnije)

Epidemiološki incident koji će posve sigurno prerasti u prvorazredni eksces tijekom aktualne situacije s pandemijom korona ... (opširnije)