Ima li kraja političkoj korupciji i kriminalu!?

Slušajući jučerašnju vijest nakon sjednice glavnog odbora Hrvatske narodne stranke u prvi smo tren pomislili kako konačno ova stranka ili bolje rečeno ono što je od nje ostalo izlazi iz vladajuće koalicije. No nakon par sekundi saznali smo kako će to biti tek nakon usvajanja proračuna u kojem očekuju veći iznos za učiteljske plaće. Sve u svemu radost da ćemo se riješili političke trgovine i korupcije kratko je trajala ali ipak budi nadu u konačan kraj lažnih moralizatora i prodavača etičkih načela. Sigurno smo kako će ih sudjelovanje u Titanic vladi koštati daljnje političke budućnosti, a u najmanju ruku silaska s parlamentarne političke scene. To znači da će odjednom izostati snažni novčani tokovi, kadrovske beneficije i uhljebnički položaji te će ovaj politički brod ubrzo potonuti. Sličnih primjera ima pregršt ali pojedinci nikako da na nauče na pogreškama ili su svjesni situacije ali unatoč tome kola guraju uzbrdo dok mogu. U konačnici nekoliko ministarskih mjesta i unosni stranačko-privatni poslovi nisu za odbaciti pa trajali li još svega par mjeseci. A što će biti nakon toga nije važno jer ono od čega bi trebali strahovati neće se dogoditi. Mislimo da policijske istrage, otkrivanje brojnih koruptivnih djela, utjecaja na povlaštene informacije i lažna svjedočenja. Ako nekim čudom do toga i dođe nema razloga za pretjeranu brigu jer su spremni guliti krumpir u zamjenu za silne milijune i imovinu koje su oteli.

Sve u svemu do napuštanja pozicija koje narodnjaci nisu stekli voljom birača neće doći, a do usvajanja proračuna imaju vremena promijeniti svoju retoriku ili bolje rečeno ucjenu. Znaju naime kako i bez njihovih glasova vladajući imaju dovoljno ruku jer će se uvijek pronaći netko i iz oporbe tko će podržati proračun. Ako nas sjećanje ne vara tako je prošle godine postupio saborski zastupnik ujedno i predsjednik HSU-a. Stoga ćemo i nadalje biti taoci nedemokratskog političkog ugnjetavanja i produciranja kvazi informacija poput one kako smo se popeli na listi konkurentnih zemalja! Kojeg li podatka i značajne informacije u trenutku kada su američke institucije objavile kako su političari u periodu hrvatske samostalnosti otuđili više od 15 milijardi dolara. I naravno kako sada nemamo za mirovine, plaće medicinskih sestara i učitelja… Istodobno oni koji imaju u stanovima Ledo škrinje svakodnevno i dalje ubiru neometano danak od raznoraznih državnih institucija i sumnjivih poslova. Netko može reći kako smo previše kritični jer ipak je ekonomska situacija u svijetu nestabilna, imamo puno grijeha iz prošlosti, očekivanja su naroda velika, a svojom veličinom nimalo nismo utjecajni na globalnom tržištu. Naravno kako i u tome ima istine ali ne možemo se oteti dojmu da je ipak glavni krivac za sadašnje stanje nefunkcioniranje pravosuđa i represivnog aparata koji su pod paskom politike. Naime nitko ne može osporiti kako nam je gradonačelnik glavnog grada opterećen brojnim aferama, nedavno su brojni ministri razriješeni s funkcija ali osim toga protiv njih nisu započeli drugi procesi i pitamo se kakve nam to poruke političari šalju.  Ili bolje rečeno mafijaši, lopovi i prevaranti koji se samo skrivaju iza demokratskih skuta i legalno nas pljačkaju poput skoro već zaboravljenih članova grupe Borg.

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi ... (opširnije)

Na poveznici https://www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-freedom-housea-hrvatska-nije-postigla-nikakav-demokratski-napredak/2180593.aspx možete pročitati zanimljivo izvješće o Hrvatskoj samo sada ne znamo kome vjerovati? Našim političarima na ... (opširnije)

Stranka umirovljenika je na svojoj redovnoj 10. sjednici predsjedništva održanoj 3. ožujka donijela slijedeće odluke:   ... (opširnije)

Svim radnicima te onima koji će tek ući u svijet rada čestitamo u ovim neobičnim vremenima ... (opširnije)

Kolika je mala razlika između popularnosti i zaborava ili kovanja u zvijezde i pljuvanja najbolje znaju ... (opširnije)

Svima koji slave uskrsnuće Isusovo prema Julijanskom kalendaru želimo Sretan Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese, ... (opširnije)

Svim našim članovima i simpatizerima, braniteljima, radnicima, umirovljenicima i ostalim našim sugrađanima te u ovim vremenima ... (opširnije)

Epidemiološki incident koji će posve sigurno prerasti u prvorazredni eksces tijekom aktualne situacije s pandemijom korona ... (opširnije)

Nakon višednevnih pokušaja da zaustavimo procese vezane uz održavanje prijevremenih izbora u Gradu Orahovica konačno je ... (opširnije)

Aktualni saziv Hrvatskog sabora godinama ne predstavlja volju birača i na najgrublji način izigrana je volja ... (opširnije)