JAVNA PODRŠKA!

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome se ne možemo oteti dojmu kako naše društvo sve više tone u korupciju, kriminal, pohlepu, materijalnu zadovoljštinu i kratkoročne interese. Bez obzira o kome je riječ i koja su njegove minule zasluge i uspjesi nastoji se srušiti jer je stao na put nekim moćnicima. Dakako riječ je o dr. Bori Nogalu koji ne samo da je protuzakonito smijenjen o čemu će pravorijek donijeti sud već je izložen medijskoj hajki i spletkama.

Stoga mu u ime Stranke umirovljenika i osobite djece i unučadi naših članova iz čitave Hrvatske  koja su uspješno liječena u bolnici na Srebrnjaku dajemo nesebičnu moralnu potporu da ustraje u svojoj borbi za pravdu i istinu. Uvjereni smo kako će time biti poticaj i drugim pojedincima i osobama da ne pokleknu pred izazovima koji nas svakodnevno okružuju. Osobito političkim smicalicama, spinovima, lažima i da ne navodimo sve druge radnje koje su kod nas postale uobičajene i prihvaćene kao nešto potpuno normalno.

Stoga one koji javno izjavljuju da ih je sram što nemaju umjesto da imaju, koji svakodnevno muljaju s prijavama u imovinskim karticama jer nemaju pokriće za svoje bogatstvo ili pogoduju firmama svojih rođaka i prijatelja treba odlučno eliminirati iz javnog i političkog života. Tako se trebamo postaviti kao društvo u cjelini i svojim primjerom potaknuti antikorupcijske mjere i aktivnosti jer ćemo inače upasti u živo blato iz kojeg ćemo se teško izvući. Neka nam slučaj Dr. Nogala bude u tome nit vodilja i primjer u kom smjeru trebamo djelovati.

S druge strane nije nam jasno kako jedna ugledna liječnica i profesorica u smiraju svog života ruši sva svoja dosadašnja postignuća i djela te time nažalost samo potvrđuje ljudsku slabost da svaki čovjek ima svoju cijenu. Uvjereni smo ipak kako dr. Nogalo cijeni svoj rad, znanje i iskustvo više od bilo koje funkcije, materijalnog dobra i povlastica. Time jasno daje do znanja da je čovjek na kojeg se trebamo ugledati te mu bez zadrške dajemo još jednom punu podršku i potporu u daljnjem radu!

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi ... (opširnije)

Na poveznici https://www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-freedom-housea-hrvatska-nije-postigla-nikakav-demokratski-napredak/2180593.aspx možete pročitati zanimljivo izvješće o Hrvatskoj samo sada ne znamo kome vjerovati? Našim političarima na ... (opširnije)

Stranka umirovljenika je na svojoj redovnoj 10. sjednici predsjedništva održanoj 3. ožujka donijela slijedeće odluke:   ... (opširnije)

Svim radnicima te onima koji će tek ući u svijet rada čestitamo u ovim neobičnim vremenima ... (opširnije)

Kolika je mala razlika između popularnosti i zaborava ili kovanja u zvijezde i pljuvanja najbolje znaju ... (opširnije)

Svima koji slave uskrsnuće Isusovo prema Julijanskom kalendaru želimo Sretan Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese, ... (opširnije)

Svim našim članovima i simpatizerima, braniteljima, radnicima, umirovljenicima i ostalim našim sugrađanima te u ovim vremenima ... (opširnije)

Epidemiološki incident koji će posve sigurno prerasti u prvorazredni eksces tijekom aktualne situacije s pandemijom korona ... (opširnije)

Nakon višednevnih pokušaja da zaustavimo procese vezane uz održavanje prijevremenih izbora u Gradu Orahovica konačno je ... (opširnije)

Aktualni saziv Hrvatskog sabora godinama ne predstavlja volju birača i na najgrublji način izigrana je volja ... (opširnije)