Je li konačno došlo vrijeme odlučnih i pravednih političkih poteza?

Neodgovorno ili bolje rečeno obijesno ponašanje pojedinaca godinama je veliki problem našeg ali i društva u većini tzv. civiliziranih država. Svjesni smo kako su pri tome novinari često tepali o kaznenim djelima učinjenim od predstavnika zlatne mladeži što je kovanica koja sama po sebi dovoljno govori o aktualnom sociološkom stanju. Dodatno primjeri neodgovornog odlaganja smeća u prirodi ili gradskim ulicama, bacanje opušaka, parkiranje po travnatim površinama ili bestidno građenje i betoniziranje obale i zaštićenih prirodnih krajolika također su postali potpuno uobičajeni. Dodamo li tome korumpirane političare i ujedno skupljače nekretnina, nemoralne ali na brzinu zakonski pokrivene financijske transakcije grupe Borg ili pro forme guljenje krumpira umjesto izdržavanje zatvorske kazne posve je jasno da je vrijeme za novi početak. Sigurni smo kako će tome pridonijeti aktualna situacija s pandemijom koja je već potaknula brojne slučajeve ljudskog poriva za humanizmom i solidarnošću, a nadamo se i za pravednošću i odgovornošću! Pri tome mislimo i javno apeliramo na predsjednika vlade Republike Hrvatske da sankcionira oca i sina Žinić koji su pokazali kako su i nadalje posve neosjetljivi za situaciju u kojoj se nalazimo ili još gore ne poštuju preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Ako dođe do reakcije odmah i bez oklijevanja to će biti znak da je došlo do pozitivnih pomaka i među političarima na vlasti. Za razliku od samo prije par mjeseci ili tjedana kada su odugovlačili, otezali i pokušali zaštititi očigledne kršitelje više zakonskih regula. Ostale su nam u sjećanju tako prenamjene poljoprivrednog zemljišta u osobne svrhe, neprikazivanje kuća i gospodarskih objekata u imovinskim karticama ili skrivanje poduzetničkih odnosa s prijateljima i rođacima, a sve s ciljem da se prikrije nezakonito porijeklo imovine. Imovine koja je tako duboko ušla pod kožu većine od nas te postala glavni razlog i pokretač većine političkih aktivnosti i poteza. Stoga sa zadovoljstvom pratimo vijesti u kojima se više ne prenose ucjene i trgovine političkim foteljama koje su nam nanijele veću štetu nego što ćemo je pretrpjeti od Covid-19 virusa.  A posve je jasno koju financijsku štetu već sada trpimo.

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)

Posljednji parlamentarni izbori iznjedrili su političku opciju koja je uglavnom profitirala na kritikama i omalovažavanju rada ... (opširnije)

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u ... (opširnije)

U prekrasnom ambijentu hotela International članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera dočekali su rezultate izbora ... (opširnije)

Motivacijskim govorom u Makedonskoj baraci u Zagrebu za članove i simpatizere Domovinskog pokreta te koalicijskih stranaka s ... (opširnije)

Iz godine u godinu svjedoci smo sve nižih ljudskih strasti koje se manifestiraju kroz politička sučeljavanja ... (opširnije)

Demografski  slom koji je godinama prisutan u Hrvatskoj osobito je izražen u Gorskom kotaru. Stoga je ... (opširnije)

Još manje od tjedan dana dijeli nas od izbora za 10. saziv hrvatskog parlamenta i predizborna ... (opširnije)