Javni odgovor potpredsjedniku HDZ-a Tomi Medvedu!

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u kojem je ničim izazvan spomenuo i moje ime. Iako je kampanja davno završila izgleda kako su i nadalje na sceni politikanstke igre što me kao čovjeka koji godina vodi Stranku umirovljenika u prvom redu žalosti. Da ne iznosim i druge epitete koje bih mogao izreći temeljem samo ovog sitnog djela iscrpnog monologa zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.  Kako bih svoju žalost umanjio osjećam potrebu upoznati javnost kako ona proizlazi između ostalog i iz godinama neprimjerenog statusa nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Osobito ugrađenog u izborni zakon. Pri tome jasno i glasno mogu ponoviti kako sam srpske nacionalnosti i hrvatskog državljanstva i nikada mi nije padalo na um glasati na listi srpske nacionalne manjine. Zbog toga prezirem političke mešetare koji na tome godinama grade svoje poslovne i stranačke aktivnosti poput dugovječnih predstavnika srpske, talijanske, češke i ostalih manjina…Ovaj lažni demokratski dekor samo je farsa u interesu najvećih političkih stranka koje sa saborskim zastupnicima manjina uspješno manipuliraju i osiguravaju saborsku većinu. Pri tome ih nije briga što su Slovaci zakinuti jer predstavnik češke i slovačke manjine koji je oduvijek Čeh  nikada nije ništa uradio za Slovake, Rom za Crnogorce i Albance i tako dalje. Nelogična i u Europskoj praksi potpuno nepoznata situacija da se toliko saborskih zastupnika osigurava manjinama uvedena je samo kako bi se osigurali privjesci saborskoj većini. Ova je činjenica potpuno jasna i običnom političkom laiku, a ne istaknutom političkom dužnosniku.  Stoga bi budući poptredsjedniče Hrvatske vlade kao osvjedočeni branitelj trebali smoći snage i javno o tome progovoriti. Umjesto da jednog pripadnika srpske manjine koji je lojalan građanin Republike Hrvatske i koji znade cijeniti sve što mu je ona pružila stavljate u kontekst nečega što je potpuno promašeno i nedostojno civilizacijskog trenutka. U svako slučaju vama i vašoj vladi želim puno uspjeha i sreće u suradnji s nacionalnim mnajinama koje su posljednjih godina uz žetončiće  postale odlučujući politički faktor na hrvatskoj političkoj sceni. Sve dok se to ne promijeni neka vam Bog pomogne u realizaciji i zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa i integriteta  zbog čega ste bili nekoliko puta i ranjeni.

 

https://totalinfo.hr/grujic-vratio-medvedu-stavljate-me-u-kontekst-nedostojno-civilizacijskog-trenutka/

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/predsjednik-stranke-umirovljenika-lazar-grujic-reagirao-je-na-intervju-tome-medveda-za-dnevnik-nove-tv---613209.html

https://www.maxportal.hr/vijesti/grujic-odgovara-medvedu-srbin-sam-i-bio-sam-na-listi-domovinskog-pokreta/

 

U svakodnevnom razgovoru i kontaktima političke teme u Hrvata (ne Rvata) posve su uobičajene i rekli ... (opširnije)

Na poveznici https://www.logicno.com/politika/pismo-g-plenkovicu-promisljanje-i-stav-jednog-penzionera.html možete pročitati razmišljanje jedne umirovljenice o aktualnom stanju u našoj državi! Unatoč tome ... (opširnije)

Sa žaljenjem objavljujemo poveznicu na kojoj se može pročitati ono što je posljednjih godina pravilo. a ... (opširnije)

Potporu aktualnom predsjedniku Republike Hrvatske na nedavno održanim predsjedničkim izborima, opće je poznato, kako su dali ... (opširnije)

Svim članovima i simpatizerima stanke te osobama starije životne dobi čestitamo Međunarodni dan starijih osoba. (opširnije)

U nedostatku gospodarskih inicijativa i projekata, turističkih inovacija ili energetskih rješenja jedino nam političari osvjetljuju obraz ... (opširnije)

O korona virusima smo posljednjih mjeseci toliko toga imali prigode pročitati i naučiti kao o malo ... (opširnije)

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)