Predstavljanje liste u Rijeci!

Lista za Rijeku, Kvarnerska inicijativa - regionalna platforma, Stranka umirovljenika i nezavisni Marinko Koljanin ulaze odlučni u borbu za mjesto župana i za mjesta u Skupštini Primorsko-goranske županije. Uz podršku Nezavisne liste Dražena Mufića iz Vrbovskog i DSS-a, čiji se kandidati također nalaze na županijskoj listi ove koalicije demonstriraju ono što ih izdvaja od ostalih stranačkih i nestranačkih lista: Jedinstvenost u različitosti! Znamo da će birači to prepoznati, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Danko Švorinić, predsjednik Liste za Rijeku i kandidat za zamjenika župana. Rekao je i da kao što je i Primorsko-goranska županija jedinstvena u različitosti, od Ilovika do Severina na Kupi, od Pasjaka do Sibinja, takvi su i kandidati ove koalicije na čelu s Marinkom Koljaninom, a koji garantiraju da će se u budućoj Županijskoj skupštini čuti glas svih dijelova Županije i Rijeke kao njenog glavnog grada.

Osim svima znanog sportaša i sportskog djelatnika Marinka Koljanina koji će postati prvi nezavisni primorsko-goranski župan i predvodi ovu listu na popisu kandidata su, između ostalih, i predsjednik i potpredsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić i Sandi Basić, predsjednik Kvarnerske inicijative i kandidat za gradonačelnika Opatije Ante Štampalija i njegov zamjenik, profesor i aktivist Crvenog križa Roberto Žigulić, istaknuti predstavnici srpske nacionalne manjine Duško Stipanović s liste Dražena Mufića te Milan Popadić i Jovica Radmanović, istaknuti pripadnici talijanske manjine Laura Marchig i Mauro Graziani, kandidatkinja za načelnicu Viškova Tamara Smokvina i njena zamjenica, ekološka aktivistinja Marina Gulin, Dušan Pjevac iz Stranke umirovljenika, Nenad Vukelić iz Omišlja, Dražen Gajica, čelnik Kvarnerske inicijative u Klani  i, ne na kraju, kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke Ana Blečić Jelenović.

Dopredsjednik Kvarnerske inicijative Zdravko Ivanković naglasio je da je ta opcija osnovana radi okupljanja ljudi koji se bave lokalnim problemima svojih sredina i koja je već na ovim izborima prisutna u Opatiji, Klani, Matuljima, Kastvu i Viškovu te na koalicijskoj listi za županijsku skupštinu.
Kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke Ana Blečić Jelenović podcrtala je potrebu veće sinergije Rijeke i Županije. "Pokazat ćemo pokretanjem dogovora sa državnim i novim županijskim vlastima, u kojima će vijećnice i vijećnici s naše zajedničke liste imati ključnu ulogu, kako bi Rijeka, na korist čitave Županije, konačno zagospodarila svojom obalom te u suradnji s drugim gradovima i općinama demonstrirati našu zajedničku snagu", zaključila je Blečić Jelenović.

Tamara Smokvina, kandidatkinja za načelnicu Viškova pozvala je na kraju građane da se u nedjelju na izborima ne boje promjene i na svim listama zaokruže kandidate Liste za Rijeku i Kvarnerske inicijative. "To je jedina garancija da će problemi poput Marišćine, koja već desetljeće muči stanovnike Viškova, i svi ostali problemi u Primorsko-goranskoj županiji konačno biti riješeni", zaključila je Tamara Smokvina.
Kandidat Stranke umirovljenika Dušan Pjevac pozvao je sve umirovljenike u PGŽ da zaokruže koalicijsku listu RI-Kvarnerska-SU jer su dosadašnje opcije učinile malo ili ništa za umirovljeničku populaciju.
Predsjednik Zajednice Srba Rijeke Milan Popadić pozvao je sunarodnjake da podrže Koljanina i Listu za Rijeku jer su sastavom liste pokazali senzibilitet za manjinske probleme. "Na koalicijskoj listi Liste za Rijeku, Kvarnerske i Stranke umirovljenika manjinski kandidati nisu dekor nego na ulaznim mjestima pa očekujemo da ćemo biti zastupljeni i u županijskoj skupštini".

Marinko Koljanin, nositelj županijske liste Liste za Rijeku, Kvarnerske inicijative i Stranke umirovljenika, istaknuo je da je pred ovim savezom regionalnih i nezavisnih budućnost jer su građani razočarani i SDP-om i HDZ-om. Podsjetio je da se odlučio kandidirati za župana jer je ocijenio da u djelovanju sadašnjeg župana nema ni emocija ni energije. "Kroz moto 'I Rijeka je županija' želim istaknuti potrebnu suradnju najvećeg grada u Županiji i županijske vlasti, čega godinama nema, ali i to da Rijeka želi surađivati sa svim gradovima i općinama u Županija radi dobrobiti svih njenih građana, rekao je Koljanin koji je pozvao birače da izađu na izbore i podrže ga kao novog župana ali i županijsku listu koja će donijeti promjene u rad skupštine.

Nedavno završeni loklalni izbori pokazali su kako tradicionalne stranke polako gube teren i ako nešto ne ... (opširnije)

Zbog učestalih upita vezanih uz nejasnoće oko Covid dodatka obavještavamo sve zainteresirane kako brojne odgovore mogu ... (opširnije)

Tijekom vikenda dužnosnici Stranke umirovljenika posjetili su Zadar i sastali se sa novoizabranim vijećnicima Stranke umirovljenika ... (opširnije)

Objavljujemo zanimljiv članak za populaciju umirovljenika na poveznici https://www.mirovina.hr/novosti/sve-se-vise-prica-o-dolasku-inflacije-evo-sto-ona-moze-napraviti-vasim-mirovinama/ (opširnije)

Nedavno završeni lokalni izbori bili su za našu stranku vrlo bremeniti, a posebno provedba predizborne kampanje ... (opširnije)

Moja Hrvatska! Ni brda nisu, ni doline, ni rijeke, ni more, ni oblaci nisu, ni kiša, ... (opširnije)

Nakon provedenog prvog kruga lokalnih izbora Stranka umirovljenika je polučila znatno bolje rezultate u odnosu na ... (opširnije)

Završavajući izbornu kampanju u Sisačko - moslavačkoj županiji kandidati na listi Stranke umirovljenika predstavili su se ... (opširnije)

U nedjelju 09. svibnja, tjedan dana prije izbora, članovi Stranke umirovljenika Sisačko - moslavačke županije bili ... (opširnije)

U Brodsko - posavskoj županiji Stranka umirovljenika izlazi na lokalne izbore na svim raznama u koaliciji ... (opširnije)