Umjesto prema suradnji i zajedništvu - vodstvo HSU-a odlučno stupa prema novom raskolu

Umjesto prema suradnji i zajedništvu - vodstvo HSU-a odlučno stupa prema novom raskolu

Ne može se kazati da je razlaz saborskog zastupnika HSU-a Silvana Hrelje sa vlastitom strankom neko veliko iznenađenje na umirovljeničkoj političkoj sceni, ali donekle jeste da je ovako javno prvi korak prema raskolu uradilo samo vodstvo HSU-a čime su se ‟upucali u vlastitu glavu”. Još do jučer se središnjica, pa i sam predsjednik HSU-a Veselko Gabričević, hvalila na sva zvona sa svime što je Hrelja radio ili uradio tako da je obrazloženje kako isti sada svojim djelovanjem ‟nanosi štetu stranci” uistinu veliko iznenađenje.

Na žalost od samog početka mandata novog predsjednika HSU-a Veselka Gabričevića, koji je nakon 12 godina vođenja stranke naslijedio Hrelju, je bilo nekih naznaka da bi moglo biti određenih problema prilikom uspostave bilo kakvog oblika suradnje sa drugim umirovljeničkim strankama. Da smo bili u pravu potvrdio je sam Veselko Gabričević koji je bez ikakvog razloga omalovažavajući druge umirovljeničke stranke javno obznanio kako nije zainteresiran za suradnju sa drugim umirovljeničkim strankama, mada je i njemu samom jasno da je isključivo zahvaljujući njemu HSU u posljednje dvije godine konstantno na rejtingu od 1-2%, što svakome tko iole razumije politiku šalje jasnu poruku da se ne radi dobro. Taj rejting je zapravo i više no jasan signal da HSU sam bez suradnje sa drugim umirovljeničkim strankama i udrugama naprosto ništa ne može uraditi.

Naravno da i dalje stoji poziv na suradnju od strane potpisnika Sporazuma o suradnji UMIROVLJENICI ZAJEDNO, a sve zato jer je već odavno i ‟pticama na grani” jasno da samo zajedništvom možemo napraviti onaj presudni iskorak kojim iz zone neuspjelih prelazimo u zonu uspješnih aktivnosti u interesu umirovljenika. Upravo radi interesa umirovljenika su potpisnici Sporazuma UMIROVLJENICI ZAJEDNO odlučili sve dosadašnje međusobne nesporazume odnosno prošlost ostaviti iza sebe i udruženim snagama, zajednički usklađenim programom, nastupiti prema Vladi. Samo snažna umirovljenička opcija se može izboriti za prava umirovljenika koji, ne samo radi trenutne krize, već predugo i najviše trpe boreći se protiv pošasti siromaštva koje se usprkos svim mjerama samo povećava.

Ako su svi čelnici umirovljeničkih stranaka i udruga iskreni kada kažu da im je u prvom redu cilj borba za umirovljenike onda im ne bi trebalo biti teško zatomiti svoj ego i podrediti osobne ili usko stranačke političke interese i ambicije prema javno proklamiranom cilju, a to je iskrena i beskompromisna borba za bolji život umirovljenika.

Vjerujemo da su svi čelnici umirovljeničkih stranaka i udruga svjesni svega navedenog stoga se u interesu onih koje zastupamo nadamo i skorom početku ozbiljne i iskrene suradnje ...

UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) Demokratska stranka umirovljenika (DSU)

U Zagrebu, 01.09.2022.

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)