U iščekivanju umirovljeničke političke renesanse!

Nedavno završeni loklalni izbori pokazali su kako tradicionalne stranke polako gube teren i ako nešto ne promjene u svom pristupu završit će ubrzo u ropotarnici prošlosti. Proces su započeli Kolakušić i Živi zid, a dovršava Ričard i Možemo! Imajući to na umu definitivno veliki prostor za političko djelovanje preostaje samo umirovljeničkim strankama što će vrijeme vrlo brzo pokazati. Naime nije održivo da politička opcija koja je eksplodirala u Zagrebu niti jednom riječju ne spominje socijalnu skrb i prava umirovljenika. Iako će svi njihovi članovi i simpatizeri jednoga dana postati umirovljenici, a tada će biti kasno će za promjene u stavovima i razmišljanjima. Stoga je za očekivati da veliki rezovi koji se očekuju u gradskoj upravi hrvatske metropole neće mimoići stečena socijalna prava i pomoć osobama starije životne dobi na što je pokojni gradonačelnik bio jako ponosan.

U tom kontekstu nelogično je i da socijaldemokratska stranka formira u Zagrebu većinu u gradskoj skupštini i time blagoslovi ovakav politički smjer.Ili je doista u pitanju samo borba za fotelje i preuzimanje ove stranke od strane nekoliko pojedinaca među kojima se ističu bivši HDZeovac, nekadašnji član Liste mladih ili veliki zemljoposjednik. No ta i slična pitanja nisu u fokusu našeg interesa jer se ne odnose na situaciju vezanu uz prava i položaj umirovljenika. Ali ako se zbog toga gubi osjećaj, empatija i sluh za probleme umirovljenika tada je naše pravo i obveza da reagiramo. Upravo to ovom objavom i činimo jer se ne možemo oteti dojmu kako u gradu Zagrebu slijede velike promjene ali na žalost na najveću štetu osoba starije životne dobi.Nadamo se da ipak nije bio veliki broj onih koji su i glasali za takve odluke jer već sada mogu zbog toga samo žaliti. Ipak ne trebaju gubiti nadu jer se pripremaju veliki događaji na umirovljeničkoj političkoj sceni čime će imati jasniju sliku i predodžbu prilikom davanja svog glasa. Stranka umirovljenika kao jedan od predvodnika ove inicijative može svim umirovljenicima poručiti kako će i nadalje raditi samo u njihovom interesu kao i svi ostali članovi zajedničke umirovljeničke ideje.

Uoči blagdana Gospe od Karmela kada se obilježava Dan općine Kolan održana je na otvorenom prostoru ... (opširnije)

Sa zadovoljstvo prenosimo pismo autora Spomenika domovini!   Poštovani g. Gruić, slobodan sam javiti Vam se, ... (opširnije)

Opće je poznato kako veliki broj članova Stranke umirovljenika aktivno sudjeluje i u radu brojnih umirovljeničkih ... (opširnije)

Nakon više od godine dana tijekom koje su održavane on line sjednice predsjedništva Stranke umirovljenika u ... (opširnije)

Čestitamo 22. lipanj - Dan antifašističke borbe! (opširnije)

Zbog učestalih upita vezanih uz nejasnoće oko Covid dodatka obavještavamo sve zainteresirane kako brojne odgovore mogu ... (opširnije)

Tijekom vikenda dužnosnici Stranke umirovljenika posjetili su Zadar i sastali se sa novoizabranim vijećnicima Stranke umirovljenika ... (opširnije)

Objavljujemo zanimljiv članak za populaciju umirovljenika na poveznici https://www.mirovina.hr/novosti/sve-se-vise-prica-o-dolasku-inflacije-evo-sto-ona-moze-napraviti-vasim-mirovinama/ (opširnije)

Nedavno završeni lokalni izbori bili su za našu stranku vrlo bremeniti, a posebno provedba predizborne kampanje ... (opširnije)

Moja Hrvatska! Ni brda nisu, ni doline, ni rijeke, ni more, ni oblaci nisu, ni kiša, ... (opširnije)