Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka

Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka

Kolika god da je izdašna pomoć potrebitom ona u pravilu za mnoge nikada nije dostatna pa tako neće ni ova sa energetskim dodatkom koju će dobiti cca 700 tisuća umirovljenika sa mirovinom manjom od 4360 kn. Svaka pomoć koja ovisi o visini mirovine u pravilu kod nekih stvara nezadovoljstvo jer ih za nekoliko lipa dijeli od ostvarivanja odnosno gubitka navedenog prava. Kod energetskog dodatka to su svi oni čija visina mirovine je tek nekoliko lipa iznad ili ispod 1850, 2350,01 i 3350,01 odnosno 4360 kuna kao gornji limit za dodatak.

Jasno je da će svaki puta kada se određuju neki platni razredi ili skale za određivanje visine pomoći, pa ma koliko oni bili viši ili niži od bilo čijih očekivanja ili zahtjeva, netko uvijek biti za nekoliko lipa iznad ili ispod te neke “crte” radi čega će se neki naravno ljutiti ili misliti da su oštećeni jer eto radi 10 lipa ostaje bez nekoliko stotina kuna. Realnost kaže da u ovakvim slučajevima naprosto ne postoji ni jedna razdjelnica koja baš nikoga radi nekoliko lipa neće “oštetiti” ili “pomoći”. Polemizirati ili izražavati nezadovoljstvo samo radi te činjenice jest zap r avo neozbiljno politikantsko ponašanje u nedostatku neke argumentirane kritike. 

Realno sagledavajući sve što se događa u svijetu posljednjih mjeseci smatramo da umirovljenici ipak imaju razloga za određeno zadovoljstvo jer je Vlada u kriznoj situaciji svojim mjerama sa ograničavanjem cijena za energente i 9 prehrambenih namirnica ipak mnogim umirovljenicima pomogla. Ono što nam sada predstoji je da što prije analiziramo učinkovitost donesenih mjera te da se čim prije udruženim snagama izborimo za mogući novi dodatak ili možda neku novu mjeru koja će pomoći potrebitima.

Izvrsna je vijest za umirovljenike da SUH i MUH daju potporu programskoj suradnji sa umirovljeničkim strankama SU, BUZ i DSU, nadamo se i HSU, odnosno UMIROVLJENICI ZAJEDNO, što znači da za umirovljenike sasvim sigurno dolaze bolja vremena.  

U Zagrebu, 17.09.2022.

SU, BUZ i DSU-UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)