Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka

Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka

Kolika god da je izdašna pomoć potrebitom ona u pravilu za mnoge nikada nije dostatna pa tako neće ni ova sa energetskim dodatkom koju će dobiti cca 700 tisuća umirovljenika sa mirovinom manjom od 4360 kn. Svaka pomoć koja ovisi o visini mirovine u pravilu kod nekih stvara nezadovoljstvo jer ih za nekoliko lipa dijeli od ostvarivanja odnosno gubitka navedenog prava. Kod energetskog dodatka to su svi oni čija visina mirovine je tek nekoliko lipa iznad ili ispod 1850, 2350,01 i 3350,01 odnosno 4360 kuna kao gornji limit za dodatak.

Jasno je da će svaki puta kada se određuju neki platni razredi ili skale za određivanje visine pomoći, pa ma koliko oni bili viši ili niži od bilo čijih očekivanja ili zahtjeva, netko uvijek biti za nekoliko lipa iznad ili ispod te neke “crte” radi čega će se neki naravno ljutiti ili misliti da su oštećeni jer eto radi 10 lipa ostaje bez nekoliko stotina kuna. Realnost kaže da u ovakvim slučajevima naprosto ne postoji ni jedna razdjelnica koja baš nikoga radi nekoliko lipa neće “oštetiti” ili “pomoći”. Polemizirati ili izražavati nezadovoljstvo samo radi te činjenice jest zap r avo neozbiljno politikantsko ponašanje u nedostatku neke argumentirane kritike. 

Realno sagledavajući sve što se događa u svijetu posljednjih mjeseci smatramo da umirovljenici ipak imaju razloga za određeno zadovoljstvo jer je Vlada u kriznoj situaciji svojim mjerama sa ograničavanjem cijena za energente i 9 prehrambenih namirnica ipak mnogim umirovljenicima pomogla. Ono što nam sada predstoji je da što prije analiziramo učinkovitost donesenih mjera te da se čim prije udruženim snagama izborimo za mogući novi dodatak ili možda neku novu mjeru koja će pomoći potrebitima.

Izvrsna je vijest za umirovljenike da SUH i MUH daju potporu programskoj suradnji sa umirovljeničkim strankama SU, BUZ i DSU, nadamo se i HSU, odnosno UMIROVLJENICI ZAJEDNO, što znači da za umirovljenike sasvim sigurno dolaze bolja vremena.  

U Zagrebu, 17.09.2022.

SU, BUZ i DSU-UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Šibenski - Civilna zaštita smiruje umirovljenike: ‘Ne trebaju vam zalihe za 10 dana preživljavanja‘ (slobodnadalmacija.hr) IVICA ... (opširnije)

OTVORENO PISMO HSU - HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA Poštovani, Upućujemo ovo Otvoreno pismo duboko svjesni činjenice kako umirovljenicima nikada nije bilo ... (opširnije)

Kompleti za preživljavanje građana ili uplašene vlasti!? Energetske kriza zbog rata u Ukrajini odnosno sankcija nametnutih ... (opširnije)

Zadarski List, subota, 17.09.2022. https://www.zadarskilist.hr/clanci/17092022/u-zadru-ce-14000-umirovljenika-dobiti-novcanu-pomoc Autor. Marina Vlakić U Zadru će 14000 umirovljenika dobiti novčanu pomoć ... (opširnije)

https://www.mirovina.hr/ Milan Dalmacija,16. rujna 2022. https://www.mirovina.hr/novosti/sindikat-i-matica-umirovljenika-prihvatili-suradnju-s-inicijativom-umirovljenici-zajedno/ Umirovljeničke udruge, Sindikat i Matica umirovljenika Hrvatske priključile su se ... (opširnije)

Zbog limitiranih cijena neki trgovci uklanjaju robu sa polica!? Da li je moguće da će nakon ... (opširnije)

Umjesto prosvjeda protiv pljačke u INA dogodila se neuspjela promocija Prosvjed koji se povodom afere INA ... (opširnije)

Vlada predstavila paket mjera težak 21 milijardu kuna Ako su rashodi kućanstva za energiju veći od ... (opširnije)

Umjesto prema suradnji i zajedništvu - vodstvo HSU-a odlučno stupa prema novom raskolu Ne može se ... (opširnije)

Milijarde se kradu na sve strane, a ‟baba se češlja” Gledajući, slušajući i čitajući što se ... (opširnije)