OTVORENO PISMO HSU - HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA

OTVORENO PISMO HSU - HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA

Poštovani,

Upućujemo ovo Otvoreno pismo duboko svjesni činjenice kako umirovljenicima nikada nije bilo teško kao danas, posebno jer broj umirovljenika sa mirovinom ispod linije siromaštva nikada nije bio veći, uz konstantno smanjivanje udjela prosječne mirovine u prosječnoj plaći. Usprkos rastućem broju umirovljeničkih stranaka i udruga svjedoci smo da je stvarnost za sve sumornija za umirovljenike upozoravajući nas na nužnost promjena. Umirovljeničke stranke i udruge su umjesto međusobne suradnje i podrškesve više okrenuti međusobnim borbama za „prestiž“ što se pokazao pogubnim u svakom smislu, a sve se najbolje sagledava kroz uistinu mizeran broj predstavnika umirovljenika u Hrvatskom saboru.

Nije li žalosna činjenica da opcija sa najvećim biračkim potencijalom (cca 1,1 milijun) tavori sa tek nekoliko ili samo jednim zastupnikom u Hrvatskom saboru. Dosadašnji neuspjeli pokušaji uspostave suradnje ne smiju biti prepreka za novi pokušaj okupljanja koji se odvija posljednjih nekoliko mjeseci radi čega bi se već sada moglo kazati da bez „treće nema sreće“. Ovaj treći pokušaj koji je započeo formalnim sklapanjem Sporazuma o suradnji triju umirovljeničkih stranaka SU, BUZ i DSU, uz podršku za programsku suradnju SUH-a i MUH-a je dobar iskorak za buduće zajedničko programsko djelovanje prema Vladi RH.

Suradnja podrazumijeva dogovaranje prioriteta i usklađivanje aktivnosti umirovljeničkih udruga i stranaka kako se u budućnosti ne bi iscrpljivali međusobnim „sukobima“ radi čega su najveću štetu trpjeli upravo umirovljenici. Upravo radi velikog broja umirovljenika kojima u ovom nikada težim trenucima treba naše jedinstvo i pomoć, pozivamo HSU da se što prije pridruži inicijativi UMIROVLJENICI ZAJEDNO i tako na najbolji način javnosti i umirovljenicima pokaže kako su i HSU-u interesi umirovljenika na prvom mjestu.
Pozivamo vas da sve prijepore, nesporazume ili što god nas je na bilo koji način dijelilo ostavimo iza sebe i okrenemo se budućnosti kako bi zajedničkim snagama dali svoj doprinos u rješavanju mnogih problema umirovljenika. Uz krizu koja je pogodila ne samo Hrvatsku, ova 2022. godina je doista povijesni i prijelomni trenutak koji od nas svih traži zajedništvo, odgovornost, ozbiljnost, upornost, ali i spremnost da osobne ili stranačke interese podredimointeresima umirovljenika koji su nam svima prvi na listi prioriteta.

U ime SU, BUZ. DSU, vam unaprijed izražavamo dobrodošlicu uz poruku, vaše mjesto uz zajednički okrugli stol ravnopravnih partnera vas čeka.

U Zagrebu, 20.09.2022.

(SU – BUZ– DSU)

UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)