CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male”

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male”

Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS puls koja je za Dnevnik Nova TV provela istraživanje javnog mnijenja za mjesec studeni onda možemo doći do cijelog niza odgovora na nekoliko vrlo zanimljivih pitanja, pitanja koja si vjerojatno već dugo postavljaju oporbene stranke očito ne pronalazeći odgovor.

Prvo pitanje je naravno uvijek ono o vjerodostojnosti ankete, no kako se radi o ozbiljnoj agenciji čiji su rezultati uz neka nevelika odstupanja već više puta potvrđena i kroz izborne rezultate nemamo razloga sumnjati u objektivnost dobivenih odnosno prikazanih rezultata, a neki od njih su uistinu frapantni, neki se već na prvu doimaju u najmanju ruku nelogičnima. 

Kako je dakle moguće da samo  22% ispitanika smatra da će Vlada riješiti najvažnije probleme a da istovremeno samo HDZ bez koalicijskih partnera kao praktično jedini nositelj vlasti u toj istoj anketi dobije potporu od čak 29,9% odnosno gotovo 8% više ispitanika…

Odgovor na ovo pitanje bi mogao biti da usprkos svim možebitnim greškama i aferama koje prate HDZ građani očito ne vide ni blizu nikoga drugoga tko bi se sa problemima nosio bolje od HDZ-a. Kao potvrda da bi navedeno moglo biti točno su i rezultati rejtinga oporbenih stranaka koje nisu uspjele politički profitirati ni na jednoj aferi koje su otvarali posljednjih mjeseci. Što više, HDZ je kao glavni prozvani samo rastao u anketama a napadači su krenuli obrnutim smjerom. Moglo bi se slobodno kazati da su neki oporbeni zastupnici usprkos velikom medijskom prostoru, angažmanu, galami i svestranom trudu da naškode HDZ u stvari ispali HDZ-ove korisne budale.

Promatrajući djelovanje oporbenih lidera i zastupnika ispada da npr. što više priča predsjednik SDP-a to je sve manji rejting samom SDP-u a sve veći HDZ-u?! Nešto slično je i sa MOST-om koji se kroz antikorupcijsko vijeće doslovno pretrgao u prozivanju i optužbama prema HDZ-u oko INA-e da bi na koncu najviše odnosno jedino naštetili svom rejtingu. Nasuprot SDP-u i MOST-u ispada da je DP na vrijeme shvatio da se ne treba razbacivati riječima odnosno kako je šutnja ponekada zlato jer su i sami zaključili kako im rejting raste kada umjereno i opreznije pričaju… 

MOŽEMO je očito već dobrano zaglavio u samom Zagrebu  ne uspijevajući se usprkos velikim predizbornim obećanjima i navodno hrpi raspoloživih stručnjaka etablirati kao vlast koja uistinu zna što i kako. Umjesto možemo svakim danom se sve više potvrđuje da baš i ne možemo što se naravno sve više odražava i na njihov rejting koji će u narednim mjesecima, trošeći sve brže kredit dobiven od građana, vjerojatno bilježiti samo daljnji polagani pad…..

Građani dakle jasno kažu kako ne idemo u dobrom smjeru, kako ne vjeruju da će Vlada riješiti sve njihove probleme, ali isto tako usprkos svemu i da HDZ nema alternativu!?

SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Reportaža sa tiskovne konferenciji povodom obilježavanja 01. listopada Međunarodnog dana starijih osoba se obilježava 01. listopada ... (opširnije)

Špika: Više od 700.000 ljudi ima mirovinu koja je ispod linije siromaštva 22.09.2023. Autor: V.G./Studio 4/HRT ... (opširnije)

Upućen poziv umirovljenicima da nam se pridruže u nedjelju 01. listopada na Međunarodni dan starijih osoba ... (opširnije)

SUH i MUH najavljivali prosvjede umirovljenika sa figom u džepu!? Kako se prije ili kasnije svatko ... (opširnije)

Zamrzavanjem cijena se ne može i neće riješiti problem malih mirovina... Mi Umirovljenici zajedno na zamrzavanje ... (opširnije)

Umirovljenicima pomoć od 60 do 160 EUR dobro dođe ali ništa ne rješava… Svaka pomoć dobro ... (opširnije)

Špika: 'Umirovljenike ne zanimaju rješenja koja će biti za 4, 8 ili 14 godina' Iako se ... (opširnije)

Zar je štrik oko vrata najbolje što SDP može ponuditi umirovljenicima? Da su političke stranke spremne ... (opširnije)

Ukidanjem prireza uz ostavljanje mogućnosti da JLS unutar dopuštenih okvira povećaju porez na dohodak neće se ... (opširnije)

Kako do većih mirovina? “Priča o 13. mirovini je priča o Jetiju!” Milivoj Špika, predsjednik Bloka ... (opširnije)