Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU

Mada smo 01. srpnja 2013. godine postali i službeno punopravni član EU u stvarnosti smo to postali tek današnjom odlukom koja je donesena na sastanku ministara unutarnjih poslova država članica EU kada je jednoglasno donesena odluka o ulasku Hrvatske u Schengen što će biti u primjeni od 01.01.2023. godine. Za koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEDNO, a uvjereni smo i za sve građane Lijepe naše ovo je uistinu povijesni dan jer ova odluka znači i da u povijest odlaze ponekada i višesatna čekanja na graničnim prijelazima naših susjeda Slovenije ili Mađarske.

Najveći benefit od ulaska Hrvatske u Schengen će svakako imati naš turizam jer će od Nove godine brojni turisti koji su do sada, posebno u ljetnim mjesecima, u kilometarskim kolonama čekali na graničnim prijelazima prema Hrvatskoj ubuduće bez ikakvog zaustavljanja moći putovati prema svojim odredištima unutar Schengen-skog prostora.

Putovati unutar EU bez ikakvih ograničenja i bez potrebe pokazivanja putovnica na ulasku u pojedinu zemlju članicu EU će uistinu biti veliki i pozitivan psihološki efekt za svakoga od nas u Hrvatskoj jer time u svakoj osobi raste osjećaj da je dio nečega odnosno jedne velike zajednice koja broji cca pola milijarde ljudi. Ulazak Hrvatske u Schengen je uz veliku čast i korist ujedno i velika odgovornost odnosno obveza jer od 01.01.2023. Hrvatska sa svojim vanjskim granicama prema BiH i Srbiji postaje i vanjska granica EU.

Ovakvi događaji su upravo oni koji trebaju ujediniti i radovati sve, posebno političke aktere u Hrvatskoj neovisno o tome jesu li dio oporbe ili parlamentarne većine. Ovo je ujedno i pravi trenutak da se za današnju odluku kojom Hrvatska i službeno ulazi u Schengen oda priznanje i čestita svima koji su na bilo koji na čin doprinijeli ovom velikom vanjskopolitičkom uspjehu Hrvatske.

Posebne čestitke idu na adresu Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića. 

U Zagrebu, 08.12.2022.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)

Televizija Diadora Emisija POMALO Duško Vuković 8. studenog 2022. https://youtu.be/yuhjgvlYNtU (opširnije)