Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU

Mada smo 01. srpnja 2013. godine postali i službeno punopravni član EU u stvarnosti smo to postali tek današnjom odlukom koja je donesena na sastanku ministara unutarnjih poslova država članica EU kada je jednoglasno donesena odluka o ulasku Hrvatske u Schengen što će biti u primjeni od 01.01.2023. godine. Za koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEDNO, a uvjereni smo i za sve građane Lijepe naše ovo je uistinu povijesni dan jer ova odluka znači i da u povijest odlaze ponekada i višesatna čekanja na graničnim prijelazima naših susjeda Slovenije ili Mađarske.

Najveći benefit od ulaska Hrvatske u Schengen će svakako imati naš turizam jer će od Nove godine brojni turisti koji su do sada, posebno u ljetnim mjesecima, u kilometarskim kolonama čekali na graničnim prijelazima prema Hrvatskoj ubuduće bez ikakvog zaustavljanja moći putovati prema svojim odredištima unutar Schengen-skog prostora.

Putovati unutar EU bez ikakvih ograničenja i bez potrebe pokazivanja putovnica na ulasku u pojedinu zemlju članicu EU će uistinu biti veliki i pozitivan psihološki efekt za svakoga od nas u Hrvatskoj jer time u svakoj osobi raste osjećaj da je dio nečega odnosno jedne velike zajednice koja broji cca pola milijarde ljudi. Ulazak Hrvatske u Schengen je uz veliku čast i korist ujedno i velika odgovornost odnosno obveza jer od 01.01.2023. Hrvatska sa svojim vanjskim granicama prema BiH i Srbiji postaje i vanjska granica EU.

Ovakvi događaji su upravo oni koji trebaju ujediniti i radovati sve, posebno političke aktere u Hrvatskoj neovisno o tome jesu li dio oporbe ili parlamentarne većine. Ovo je ujedno i pravi trenutak da se za današnju odluku kojom Hrvatska i službeno ulazi u Schengen oda priznanje i čestita svima koji su na bilo koji na čin doprinijeli ovom velikom vanjskopolitičkom uspjehu Hrvatske.

Posebne čestitke idu na adresu Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića. 

U Zagrebu, 08.12.2022.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)