Samo je u Hrvatskoj 30 jednako 50!

Kontinuirano zaklinjanje vladajućih političara kako rade samo za narod i i misle na njegovu dobrobit isto tako kontinuirano pada u vodu. Primjera ima napretek ali krucijalno je kako se čvrsto opiru promjeni izbornog sustava a time i onemogućavanja ulaska u svoj zatvoreni  krug. Flagrantno kršenje svih mogućih zakona, etičkih postulata i ljudskih manira pokazali su prilikom eskapade o potpisima koje su prikupili volonteri želeći promijeniti sadašnju, zacementiranu situaciju. Stoga ako toliki broj ljudi, poduzetih radnji, aktivnosti i uloženih sredstava nije urodio plodom pitanje je što onda uopće može promijeniti postojeću situaciju?

Ah da može Facebook inicijativa koju pokreću aktivistice predvođene stanovnicom glavnog grada iz susjedne nam države. Jer svega par tisuća okupljenih uplašilo je državno vodstvo i u roku od 24 sata osiguran je radni susret ili prijem kod predsjednika vlade i predsjednice Republike Hrvatske!? Stoga je i moguće da jedino naš izborni zakon osigurava sa 30% glasova 50% izabranih kandidata na predstojećim europarlamentarnim izborima. Umjesto da to bude festival demokracije i poput u Njemačkoj da se omogući ulazaka u svijet politike i manjim strankama to kod nas nije slučaj. Znajući to ponovno će biti slab odaziv birača na ove izbore koje karakterizira masovno bacanje glasova u vjetar.

Pri tome i ovih dana žurno uvedena financijska injekcija za promociju ovih izbora neće polučiti očekivane efekte i želje političara na vlasti. Njihova politika je nekonzistentna, premrežena dvorskim igrama, umiješena u raznorazne lobije i pojedinačne interese da je to već postalo gadljivo. Stoga mnogi naši ljudi s time ne žele imati nikakve veze i posla i ne samo da se ne uključuju u politički rad koji bi trebao biti čast i ponos već doslovce izbjegavaju birališta.

Dokaz je tome i izjava predsjednice kako povećani troškovi za kampanju nisu uzalud bačen novac jer će ostati u Hrvatskoj uglavnom kod PR agencija. Pa što onda konačno vladajući ne povećaju i mirovine kao što su i obećali u izbornoj kampanji jer će i tada sav novac ostati u Hrvatskoj kojim će umirovljenici platiti povećane troškove plina, struje, režija, lijekova, a vjerojatno uskoro i TV pretplate? Ili se boje da će povećane mirovine otići u strana skijališta i ljetovališta koje će si umirovljenici priuštiti kad konačno dočekaju veću mirovinu ne za 14 nego za 44 kune!?

Svim građanima Republike Hrvatske želimo da se povodom Dana državnosti podsjete na trenutke stvaranja jedine nam ... (opširnije)

U prostorijama Stranke umirovljenika danas je potpisan Sporazum o međusobnoj političkoj suradnji između Domovinskog pokreta i ... (opširnije)

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi ... (opširnije)

Na poveznici https://www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-freedom-housea-hrvatska-nije-postigla-nikakav-demokratski-napredak/2180593.aspx možete pročitati zanimljivo izvješće o Hrvatskoj samo sada ne znamo kome vjerovati? Našim političarima na ... (opširnije)

Stranka umirovljenika je na svojoj redovnoj 10. sjednici predsjedništva održanoj 3. ožujka donijela slijedeće odluke:   ... (opširnije)

Svim radnicima te onima koji će tek ući u svijet rada čestitamo u ovim neobičnim vremenima ... (opširnije)

Kolika je mala razlika između popularnosti i zaborava ili kovanja u zvijezde i pljuvanja najbolje znaju ... (opširnije)

Svima koji slave uskrsnuće Isusovo prema Julijanskom kalendaru želimo Sretan Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese, ... (opširnije)

Svim našim članovima i simpatizerima, braniteljima, radnicima, umirovljenicima i ostalim našim sugrađanima te u ovim vremenima ... (opširnije)

Epidemiološki incident koji će posve sigurno prerasti u prvorazredni eksces tijekom aktualne situacije s pandemijom korona ... (opširnije)