Ovrha zbog zatezne kamate od 3,40 kune i 1.000 kuna troškova!

Nepravde i pravo podešeno prema određenim skupinama ljudi obrazac je funkcioniranja hrvatske države i samo još jedan od razloga gubljenja povjerenja u sustav i povod iseljavanju. Ukoliko to našim vlastodršcima nije jasno osim  psihološke provjere profila trebalo bi za političare uvesti i testiranje  inteligencije. No uvjerenja kako su oni ipak vrlo lukavi i inteligentni te samo rade u svoju i korist svog uskog kruga istomišljenika. Pri tome podsjećamo na Lex Agrokor pa do aktualne situacije u brodogradilištima. U prilog našoj tezi ide i čuveni Zakon o ovrhama koji se godinama izmjenjuje i nadopunjava ali suština i dalje ostaje ista – sprega odvjetnika, javnih bilježnika i pojedinih klijenata. O tome je vrlo otvoreno, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na Hrvatskoj televiziji, govorio pokojni odvjetnik Hanžeković koji je patentirao harač u naplati RTV pristojbe. Kako taj patent funkcionira u praksi svakodnevno možemo čuti od naših umirovljenika koji za propuste u plaćanju od nekoliko desetaka kuna primaju kazne od tisuću kuna. Koncept je usavršila firma Ekoflor koja bez prethodnih opomena ili naloga za plaćanje prepušta, kome drugom već odvjetničkom uredu Hanžeković pravno iživljavanje nad redovnim platišama.

Tako nam se požalio jedan naš član da je dobio ovrhu na 140 kuna i usudio se uložiti prigovor jer mu se činio zatraženi iznos za naplatu prevelik. Pri tome nije znao da ukoliko plati dug ne treba platiti odvjetničku tarifu koja je uredno navedena na prijedlogu za ovrhu! Opet začkoljica samo da se siromašnima koji nisu pravni znalci uzme što više i dade bogatima koji potom kupuju čak i medijske kuće. Nakon poslanog prigovora na sudu se ispostavilo da dug  ne postoji već samo zatezna  kamata od 3,4 kune po tko zna kakvom i kojem izračunu. Znači ovrha je napravljena za nepostojeći iznos ali odvjetnički ured ne odustaje od svog zahtjeva i traži nadalje 1000 kuna. Rezimirajući ovaj predmet u našoj državi je moguće pisati ovrhe ukoliko se jedan dan zakasni sa plaćanjem, a pravno je ništavno ukoliko potrošač ne primi račune za komunalne usluge ili  slanje opomena. Dodamo li tome kako monopolisti poput Ekoflora ne omogućavaju plaćanje trajnim nalogom stvar je potpuno jasna. Hrvatski narod treba oderati do kraja jer tko mu je kriv što se još nije iselio. Znaju to i lakomi pripadnici masonerije, trilaterala i sličnih tajnih protunarodnih udruga pa nasrću u prvom redu na umirovljenike kojima pečalba ipak nije prihvatljiva opcija. Zato se i opiru ustrojavanju pravobranitelja za starije osobe koji sve više postaju laka lovina brojnim mešetarima i financijskim egzibicionistima i pri tome se čak pozivaju i na zakone jer im idu u prilog. Hoće li se to promijeniti ovisi s druge strane samo o tom istom narodu koji će kad tad morati shvatiti koliko je važno  trezveno i osviješteno glasovati na svim izborima. Jer velika većina današnjih političara marionete su financijskih lobija i mafijaških udruženja kojima društvena korist i rad za opće dobro nije ni u malom prstu.

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi ... (opširnije)

Na poveznici https://www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-freedom-housea-hrvatska-nije-postigla-nikakav-demokratski-napredak/2180593.aspx možete pročitati zanimljivo izvješće o Hrvatskoj samo sada ne znamo kome vjerovati? Našim političarima na ... (opširnije)

Stranka umirovljenika je na svojoj redovnoj 10. sjednici predsjedništva održanoj 3. ožujka donijela slijedeće odluke:   ... (opširnije)

Svim radnicima te onima koji će tek ući u svijet rada čestitamo u ovim neobičnim vremenima ... (opširnije)

Kolika je mala razlika između popularnosti i zaborava ili kovanja u zvijezde i pljuvanja najbolje znaju ... (opširnije)

Svima koji slave uskrsnuće Isusovo prema Julijanskom kalendaru želimo Sretan Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese, ... (opširnije)

Svim našim članovima i simpatizerima, braniteljima, radnicima, umirovljenicima i ostalim našim sugrađanima te u ovim vremenima ... (opširnije)

Epidemiološki incident koji će posve sigurno prerasti u prvorazredni eksces tijekom aktualne situacije s pandemijom korona ... (opširnije)

Nakon višednevnih pokušaja da zaustavimo procese vezane uz održavanje prijevremenih izbora u Gradu Orahovica konačno je ... (opširnije)

Aktualni saziv Hrvatskog sabora godinama ne predstavlja volju birača i na najgrublji način izigrana je volja ... (opširnije)