Objavljujemo službeni odgovor Ministarstva uprave!

Nakon dopisa upućenog u Ured predsjednika vlade Republike vezan uz odgađanje izbora u Gradu Orahovici zaprimili smo službeni odgovor koji objavljujemo u cijelosti!

Poštovani,

 

Slijedom traženja Stranke umirovljenika upućenog Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske, vezano uz održavanje prijevremenih izbora za članove Gradskog vijeća Grada Orahovice ukazujemo prije svega da u ovome trenutku Vlada Republike Hrvatske, zajedno s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, poduzima sve potrebne mjere u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Što se tiče prijevremenih izbora u Gradu Orahovici i Općini Otok koje je Vlada raspisala svojom Odlukom od 12. ožujka 2020.,  a koji bi se trebali održati 19. travnja 2020., imajući u vidu nastalu situaciju, tu Odluku Vlada će svakako preispitati i pripremiti zakonsku mogućnost za odgodu raspisanih izbora.

Pri tome, ne samo da će se voditi računa o najugroženijim skupinama stanovništva, nego o sveukupnom općem interesu svih stanovnika Republike Hrvatske.

O aktivnostima vezanim uz odgodu prijevremenih izbora u Gradu Orahovici (i Općini Otok) pravovremeno će biti obaviješteni građani navedenih jedinica i potencijalni sudionici izbornog procesa.

U smislu navedenog, Ministarstvo uprave pripremilo je i uputilo Vladi Republike Hrvatske Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, o kojim aktivnostima je ministar uprave obavijestio gradonačelnicu Grada Orahovice i općinskog  načelnika Općine Otok, kao i predsjednika Državnog izbornog povjerenstva.

 

S poštovanjem, 

 

Olga Plazibat

Tajnica kabineta

Ministarstvo uprave

Maksimirska cesta 63

Zagreb, 10 000

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi ... (opširnije)

Na poveznici https://www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-freedom-housea-hrvatska-nije-postigla-nikakav-demokratski-napredak/2180593.aspx možete pročitati zanimljivo izvješće o Hrvatskoj samo sada ne znamo kome vjerovati? Našim političarima na ... (opširnije)

Stranka umirovljenika je na svojoj redovnoj 10. sjednici predsjedništva održanoj 3. ožujka donijela slijedeće odluke:   ... (opširnije)

Svim radnicima te onima koji će tek ući u svijet rada čestitamo u ovim neobičnim vremenima ... (opširnije)

Kolika je mala razlika između popularnosti i zaborava ili kovanja u zvijezde i pljuvanja najbolje znaju ... (opširnije)

Svima koji slave uskrsnuće Isusovo prema Julijanskom kalendaru želimo Sretan Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese, ... (opširnije)

Svim našim članovima i simpatizerima, braniteljima, radnicima, umirovljenicima i ostalim našim sugrađanima te u ovim vremenima ... (opširnije)

Epidemiološki incident koji će posve sigurno prerasti u prvorazredni eksces tijekom aktualne situacije s pandemijom korona ... (opširnije)

Nakon višednevnih pokušaja da zaustavimo procese vezane uz održavanje prijevremenih izbora u Gradu Orahovica konačno je ... (opširnije)

Aktualni saziv Hrvatskog sabora godinama ne predstavlja volju birača i na najgrublji način izigrana je volja ... (opširnije)