Objavljujemo službeni odgovor Ministarstva uprave!

Nakon dopisa upućenog u Ured predsjednika vlade Republike vezan uz odgađanje izbora u Gradu Orahovici zaprimili smo službeni odgovor koji objavljujemo u cijelosti!

Poštovani,

 

Slijedom traženja Stranke umirovljenika upućenog Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske, vezano uz održavanje prijevremenih izbora za članove Gradskog vijeća Grada Orahovice ukazujemo prije svega da u ovome trenutku Vlada Republike Hrvatske, zajedno s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, poduzima sve potrebne mjere u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Što se tiče prijevremenih izbora u Gradu Orahovici i Općini Otok koje je Vlada raspisala svojom Odlukom od 12. ožujka 2020.,  a koji bi se trebali održati 19. travnja 2020., imajući u vidu nastalu situaciju, tu Odluku Vlada će svakako preispitati i pripremiti zakonsku mogućnost za odgodu raspisanih izbora.

Pri tome, ne samo da će se voditi računa o najugroženijim skupinama stanovništva, nego o sveukupnom općem interesu svih stanovnika Republike Hrvatske.

O aktivnostima vezanim uz odgodu prijevremenih izbora u Gradu Orahovici (i Općini Otok) pravovremeno će biti obaviješteni građani navedenih jedinica i potencijalni sudionici izbornog procesa.

U smislu navedenog, Ministarstvo uprave pripremilo je i uputilo Vladi Republike Hrvatske Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, o kojim aktivnostima je ministar uprave obavijestio gradonačelnicu Grada Orahovice i općinskog  načelnika Općine Otok, kao i predsjednika Državnog izbornog povjerenstva.

 

S poštovanjem, 

 

Olga Plazibat

Tajnica kabineta

Ministarstvo uprave

Maksimirska cesta 63

Zagreb, 10 000

Saznavši kako vlada predlaže protokol za praćenje pojedinaca i grupa koji u javnom prostoru šire netrpeljivost ... (opširnije)

Poštovani,   Prema službenim dostupnim podacima može se uočiti kako je u susjednoj Sloveniji od posljedica ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz tradicionalni pozdrav Hristos se rodi! (opširnije)

STRANKA UMIROVLJENIKA s osjećajem zahvale podupire vrijednu i punu ljudskosti pokrenutu inicijativu načelnika općina: Murter-Kornati, Tisno, Pirovac ... (opširnije)

Brojni članovi Stranke umirovljenika aktivni su i u brojnim udrugama pa se tako veliki broj naših ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim ostalim našim sugrađanima upućujemo čestitku povodom predstojećih blagdana. (opširnije)

U subotu, 19. prosinca održana je konstituirajuća sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika u narednom četverogodišnjem mandatu. Uz ... (opširnije)

U skladu sa statutarnim odredbama i preporukama nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u subotu, 12. ... (opširnije)

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke ovogodišnja redovna - izborna skupština Stranke umirovljenika držat će se u ... (opširnije)

Sve naše sugrađane u našoj domovini i izvan nje podsjećamo na sutrašnji Dan sjećanja na žrtve ... (opširnije)