"Umirovljenici zajedno": Prosječna mirovina nije porasla, nego pala s 40% na 36%

"Umirovljenici zajedno": Prosječna mirovina nije porasla, nego pala s 40% na 36%

Autor: S.M./HRT/Hina

 

Platforma "Umirovljenici zajedno" pozvala je milijun i 240 tisuća umirovljenika da na predstojećim parlamentarnim izborima glasaju isključivo iz svog interesa i to za opcije koje im odmah nude porast mirovina, te je poručila građanima da ih neće iznevjeriti.

- Umirovljenici, prestanite glasati po ideološkoj matrici, po sklonosti ili ljubavi. Nema ljubavi kada je u pitanju egzistencija, glasajte za sebe!, poručio je Milivoj Špika, jedan od koordinatora platforme, s konferencije za novinare održane na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu druženja s građanima na Međunarodni dan straijih osoba.

Lazar Grujić, također koordinator platforme koja okuplja osam političkih stranaka umirovljeničkog predznaka, istaknuo je da platforma neće biti niti uz HDZ niti uz SDP do izbora, te je pozvao građane da im vjeruju.

- Već nas 30 godina varaju i obećavaju i ne ispunjavaju ono što su obećali, rekao je Grujić za obje političke opcije koje su bile na vlasti u proteklih 30-ak godina otkako je 1999. promijenjen zakon po kojemu se moglo ići u mirovinu sa 10 najboljih godina i iznosom mirovine koja je odgovarala 75 posto prosječne plaće tih godina.

Špika ponavlja da traže povratak na uvjete koji su vladali prije tih zakonskih izmjena.

- Tražimo novi izračun mirovine na bazi 75 do 80 posto prosječne plaće u deset najboljih godina, uz ukidanje penalizacije za sva prijevremena umirovljenja, istaknuo je Špika popraćen pljeskom i odobravanjem okupljenih građana.

CIJELI TEKST PROČITAJTE NA VIJESTI.HRT.HR

 

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)